Projecten

SPA SIX HOURS ENDURANCE | EVENTS

Spa SiX hours 2021

Terwijl het Ardense circuit zich in de mooiste herfstkleuren tooide, namen honderden historische bolides het tegen elkaar op. 

Wagens als de prestigieuze Ford GT40, Jaguar Type E, AC Cobra, Chevron B8, Brabham, Lola T70 en de Ferrari 250LM dompelden honderden toeschouwers in de sfeer van het midden van de 20ste eeuw. Tijdens dit 3-daagse, legendarische evenement schoot ik honderden foto’s.

Bekijk de highlights

publicatie | Magazine

Monceau automobiles // Mercedes enthusiast

Een aantal maanden geleden reisde ik met redacteur Albert Mensinga af naar het zuiden om de allereerste eSLC te bewonderen en uiteraard vast te leggen.

Monceau Automobiles transformeerde de iconische W107 SLC naar een elektrische bolide die inmiddels in meerdere landen de aandacht heeft getrokken. Zoals Monceau het zelf formuleert op haar website: ”We retrofit Mercedes Classics to modern EV technology. Keeping the iconic beauty while adding clean, care-free driving pleasure.”

Excellent schrijver Albert schreef het artikel en ik mocht zorgdragen voor het bijbehorende beeldmateriaal. Dit is inmiddels gepubliceerd in de laatste uitgave van het Britse Magazine Mercedes Enthusiast. Daarnaast zijn er beelden gemaakt voor de website en zowel offline als online marketingdoeleinden.

 

samenwerking incl. youtube-serie | photo contest

Fotowedstrijd Autofocus // Kamera Express

In juli 2021 werd ik door Kamera Express en Ekris BMW uitgekozen als deelnemende Automotive fotograaf in hun gloednieuwe YouTube serie, genaamd AutoFocus. Tijdens deze wedstrijd gingen 3 fotografen en 3 BMW rijders in koppels de strijd met elkaar aan om de allermooiste foto’s. In de afleveringen stond steeds één van de 3 opdrachten centraal waar wel als duo’s voor op pad gingen (beweging, detail en portret). 

Canon-ambassadeur en professioneel fotograaf Eric van Vuuren presenteerde het programma én nam de beoordeling voor zijn rekening. Samen met mijn teamgenoot ging ik op pad om haar 8-serie cabrio te fotograferen. 

Social media | CAMPAGNES

INTRODUCTIE MINI FACELIFT

In januari kondigde MINI een model met een nieuw front aan. De ronde koplampen moesten natuurlijk blijven en dus wijzigde MINI de rest van de voorgevel. De voorbumper werd bij alle versies strakker getekend en er kwam meer ruimte voor rechte lijnen en scherpe hoeken in het verder zo afgeronde ontwerp. 

Story MINI vroeg mij het campagnemateriaal te verzorgen. De verfstroken en felle kleuren zijn een knipoog naar het speelse en vrolijke karakter van MINI. De beelden werden landelijk door ca. 8 MINI dealers gebruikt ter promotie.

 

fotoshoot | Lightpainting

Lightpaintings in pitboxen circuit zolder

In opdracht van Carshoot.be en in samenwerking met ///M Cave legde ik 5 BMW’s vast d.m.v. lightpainting. Dit is een speciale belichtingstechniek waarbij er per foto meerdere beelden worden geschoten om deze vervolgens in de post-productie in elkaar te verwerken. Lightpainting is een tijdrovende techniek en vereist veel ervaring met complexe nabewerking in Adobe Photoshop.

 

 

BILLBOARD | CAMPAGNES

Bergwerff automotive

Een speciale kleur verdiend een speciale presentatie. Zo legde ik deze BMW M5 in de bijzonder Individual kleur ‘Sepia Metalic’ vast. De lak bevat een gouden gloed die extra goed tot zijn recht komt in de (bewust gekozen) goud/geel gekeurde omgeving.

De foto’s van deze serie worden gebruikt voor een grootschalige marketing campagne van het verkopende autobedrijf en zijn o.a. zichtbaar op één van de digitale reclamemasten langs de A15. 

TRACKDAY TT CIRCUIT ASSEN | EVENTS

SUPERCAR SOCIETY 2020

Tientallen ‘supercars’ tijdens de trackday van Supercar Society op TT Circuit Assen. De wisselvallige weersomstandigheden zorgde voor bijzondere variatie in de beelden.